Van de RUG naar de Kamer  

Met vier oud-studenten in het pluche is de RUG straks goed vertegenwoordigd in de nieuwe Tweede Kamer. Wat hoopt dit kwartet te bereiken? 

Vier jaar geëist tegen Hans G.  

De officier van justitie heeft donderdag vier jaar gevangenisstraf geëist tegen RUG-fraudeverdachte Hans G. Ook de medeverdachten hoorden celstraffen tegen zich eisen. [UPDATE] 

DAG wil de RUG veranderen  

Een groep RUG-studenten heeft een nieuwe partij opgericht: de Democratische Academie Groningen (DAG). Ze willen meer transparantie en democratie aan de universiteit. 

Draaiend de UB binnen  

De laatste bouwschotten en de houten opgang voor de UB aan het Broerplein zijn verdwenen. Nu kun je naar binnen via twee draaideuren. 

Applaus  

Zo'n vijftien jaar geleden begonnen studenten spontaan te applaudisseren na afloop van colleges. Maar nu blijft het stil. Breeuwsma mist het wel een beetje. 

De afhaal-UK  

Nieuws, nieuws, nieuws. Er is zoveel nieuws. Ook van de Universiteitskrant. En behap dat maar eens. Daarover gaat vandaag 'Bij de UK'. 

‘Collega’s wisten van fraude’  

Collega’s van Hans G., de hoofdverdachte in de fraudezaak rond de RUG, waren al in 2011 op de hoogte van de fraude. Dat blijkt uit een e-mail die in bezit is van de UK.