9 incidenten in introductietijd  

De Adviescommissie Introductietijden heeft dit jaar negen meldingen gekregen van incidenten tijdens introducties van studentenverenigingen. 

‘Weg met de huisjesmelker’  

Twaalf studentensteden, waaronder Groningen, willen huisjesmelkers harder aanpakken. Daartoe hebben ze een open brief gestuurd naar minister Ollongren van Binnenlandse Zaken. 

Yantai 2.0 ligt klaar  

Het RUG-bestuur legt na maanden schaven en aanpassen een nieuwe aanvraag voor een campus in Yantai aan de universiteitsraad voor. Wat is er anders dan in het oude en afgewezen plan? 

Sommetje van Sipma  

Het ‘Sommetje van Sipma’. Deze week: De mannen van Groninger Studenten Rugby Club laten deze maand hun snor staan. Hoeveel haar groeit er eigenlijk op de bovenlippen van de heren in die tijd? 

Video: In de bres voor minder stress  

Werkdruk en -stress te lijf gaan met een complimentje? Het schijnt te helpen. De UK-helden proberen het uit op de RUG. En... werkt het ook? 

RUG op 1 in Keuzegids 2018  

De RUG wordt goed beoordeeld in de Keuzegids Universiteiten 2018. Tien studies krijgen het predicaat Topopleiding en de RUG komt als beste brede klassieke universiteit uit de bus. 

Hoogleraren over Yantai: ‘Gewoon doen’  

'Yantai is een veelbelovend en verantwoord avontuur', schrijft hoogleraar Tom Wansbeek in Dagblad van het Noorden. Ruim honderd andere hoogleraren ondertekenden zijn pleidooi.