GSb: Doe als Leiden  

De gemeente Leiden heeft bepaald dat studentenhotels hun bewoners huurcontracten moet aanbieden. De Groninger Studentenbond (GSb) hoopt dat Groningen het Leidse voorbeeld volgt. 

Vici’s voor RUG-wetenschappers  

Vier Groningse wetenschappers krijgen ieder anderhalf miljoen euro om de komende vijf jaar onderzoek te doen en een onderzoeksgroep op te bouwen. 

Rectoren: Verdedig de vrijheid  

Rector magnificus Elmer Sterken van de RUG sluit zich aan bij de oproep van rectoren van de Nederlandse universiteiten om wetenschappelijke vrijheid te waarborgen. 'Laten we het tij keren nu het nog kan.' 

Gewonnen voor Sjoerd  

Tennisser Job van Eijk kroonde zich vrijdagavond tot ACLO Sporter van het Jaar. De titel droeg hij op aan zijn overleden broertje Sjoerd. 

Yantai-statement kwam er niet  

De Personeelsfractie en studentenpartij Lijst Calimero in de universiteitsraad wilden donderdag een statement maken over Yantai, maar trokken dat op het laatste moment toch in. 

FEB trakteert zichzelf op piano  

De Faculteit Economie en Bedrijfskunde heeft zichzelf voor kerst getrakteerd op een op maat gemaakte piano. Het instrument is een geschenk ‘voor iedereen’ en vervangt de kleine individuele cadeautjes die de werknemers doorgaans met kerst krijgen. 

Bieb even niet bereikbaar  

Afgelopen weekend stapte de RUG over op een nieuw telefoonsysteem. Dat verliep niet overal even soepel.