Protest in Boedapest  

Binnen de academische wereld zijn alle ogen gericht op Hongarije, waar de regering dreigt de CEU-universiteit te sluiten. RUG-medewerker en voormalig CEU-studente Marina van Riel maakt zich grote zorgen. 

Kamermaffia  

De UK ging undercover in een poging om de daders te ontmaskeren van huisfraude in Groningen, met studenten als slachtoffer. Daarover gaat 'Bij de UK' deze week. 

De toren uit, de straat op  

Zaterdag gaan mensen overal ter wereld de straat op voor de March for Science. De organisatoren willen laten zien dat wetenschap niet ‘ook maar een mening’ is. 

Kunst voor een paar euro  

Voor wie een origineel schilderij in zijn kamer wil hangen en daarvoor niet veel geld kan neertellen, is er nu een buitenkansje. Deze week gaan bij de RUG 360 kunstwerken onder de hamer. 

Kaal zijn is ‘best pijnlijk’  

RUG-studente Hermien Heeres lijdt al sinds haar vierde aan een ziekte, waardoor ze inmiddels volledig kaal is. Vanaf dinsdagavond vertelt ze haar verhaal op televisie. 

RUG past introductietijd aan  

De RUG past de introductieperiode voor studenten aan, zodat ook buitenlandse studenten mee kunnen doen aan de KEI-week. Dat moet de integratie bevorderen. 

ESN’s eerste buitenlandse voorzitter  

ESN Groningen bestaat al twintig jaar. Toch is Joey Richardson de eerste niet-Nederlandse student die voorzitter is van de internationale vereniging. ‘De meeste studenten zijn toch min of meer allemaal hetzelfde.’