‘Meer inzetten op loopbaanadvies’  

De RUG wil nog meer inzetten op loopbaanadvies, zegt RUG-voorzitter Sibrand Poppema. De universiteit scoort al jaren laag op dat gebied. 

Rechtszaak tegen verengelsing  

Beter Onderwijs Nederland (BON) gaat een rechtszaak beginnen tegen de staat, vanwege de verengelsing van het hoger onderwijs. 

Betrokken bij Yantai? Ja en nee  

Zijn de vertegenwoordigers van de studenten en medewerkers van de RUG voldoende betrokken bij de plannen voor een campus in het Chinese Yantai? De meningen zijn sterk verdeeld. 

Vluchtelement  

Als de piloot zegt dat er een kans van 50 procent is dat beide motoren van het vliegtuig werken... moet je dan wel opstijgen? 

Huiverig voor internationals  

De meeste leden van studentenverenigingen zitten niet te wachten op internationale studenten. Ze zijn bang dat ze hun gekoesterde cultuur verliezen, blijkt uit onderzoek van de LKvV. 

Waarom Amerikanen een wapen willen  

Een op de drie Amerikanen heeft een wapen, ook als ze zich niet concreet bedreigd voelen. Drie onderzoekers wilden weten waarom. 

Kijken in het geheugen  

Het is mogelijk om een kijkje te nemen in iemands brein. RUG-onderzoeker Michael Wolff gaat een stap verder. Hij kan niet alleen zien waar je aan denkt; hij kan zelfs zien waar je níet aan denkt.