Groningen maakt een ring van vuur  

Een enorme stoet  fakkeldragers trok vrijdag door de binnenstad om te protesteren tegen de aardbevingen en de gaswinning. Geneeskundestudent Stefan Warink was een van hen. 

Ophef rond dierproeven  

De Stichting Animal Rights beschuldigt de RUG ervan honderden onethische dierproeven te doen met in het wild gevangen dieren. Onterecht, vindt de RUG. 

Opinie: De RUG moest luisteren  

De RUG moet luisteren naar haar eigen onderwijskundigen, zegt bachelorstudente biologie Alex Steenbreker in een reactie op 'Weg met de hertentamens'. En dat betekent dat het onderwijs moet worden aangepast. 

Partijman Yantai baart minister zorgen  

De aanwezigheid van een Chinese partijsecretaris op de geplande RUG-campus in Yantai is ‘zorgwekkend’, stelt minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs. 

ABP stopt met beleggen in roken  

Medewerkers van de RUG en het UMCG betalen niet meer mee aan de tabaksindustrie. Pensioenfonds ABP verkoopt binnen een jaar al zijn beleggingen in tabak. 

Hersenspinsels over herkansingen  

Onderwijskundigen pleitten deze week in de Universiteitskrant voor het afschaffen van hertentamens. Studenten zouden dan harder werken. Jasper Been van DAG is het er niet mee eens. 

Undercover in het corps  

Al voor de uitzending heeft het Rambamprogramma over ontgroeningen grote gevolgen. Presentator Lars Gierveld vertelt over 'the making of'.