‘Het gaat om júllie toekomst’  

Voormalig secretaris-generaal van de VN Ban Ki-moon is vanaf nu eredoctor van de RUG. Hij kreeg zijn doctoraat vanwege zijn verdiensten voor duurzaamheid. 

Camera’s in Rikkers-Lubbershuis illegaal?  

rikkers-lubbershuis
Huisvestingsbedrijf StudentStay installeerde camera's in het Rikkers-Lubbershuis. Maar dat zou heel goed illegaal kunnen zijn, zeggen privacyexperts. 

Mira bevecht zenuwen voor Ban Ki-moon  

Voor de tweede keer in een paar maanden tijd speelt studentenorkest Mira voor een beroemdheid. In mei was het de koning, woensdag Ban Ki-moon.  

Poortjes UB nu echt dicht  

UB poortjes
De toegangspoortjes van de UB gaan vanaf december definitief dicht. Vanaf dan kun je écht alleen nog met een RUG-pas naar binnen. 

Verwarring over servicedesk internationals  

De Immigration Service Desk is weinig behulpzaam, vinden internationale studenten. Afspraken maken is al een uitdaging, de desk vinden blijkt nog lastiger. 

De leider die alles kan, bestaat niet  

Goed leidinggeven is niet achter trends aan hobbelen, zeggen hoogleraren Janka Stoker en Harry Garretsen. Ze schreven het boek 'Goede leiders zweven niet'. 

Internationals betrekken vuile containers  

containers
Tweehonderd internationale studenten trokken vandaag in hun verse containerwoningen aan de Suikerlaan. Maar de studio’s bleken niet in topconditie.